FAQ

Veelgestelde vragen

Veel gestelde vragen (9)

Wat betekend Ayni?

Ayni betekend wederkerigheid. Ik geef en vraag ook terug. Zo blijven we gelijk; jij wordt geen slachtoffer/patiënt en ik geen redder/hulpverlener. Er is geen schuldrest en energetisch is geen openstaande rekening.

Wat is NLP?

NLP betekend Neuro Linguistich Programeren. NLP komt voor uit de taalwetenschap en computerkunde. John Grinder en Richard Bandler hebben in de 70-er jaren een aantal zeer succesvolle therapeuten bestudeerd. Uit deze studie kwamen overdraagbare modellen en technieken die succesvol, doelgericht en snel tot resultaat leiden.
NLP is een houding, een serie technieken en werkmethode.
NLP streeft er na om met behulp van taal onze interne voorstelling van de wereld zoals we die ervaren positief te beïnvloeden om gewenste resultaten te bereiken.
NLP werkt op alle niveau’s van communicatie; omgeving, gedrag, vermogen, overtuiging, identiteit en spiritualiteit.
NLP wordt ook wel eens Natuurlijke Levens Processen genoemd, dit geeft aan dat er sprake is van een persoonlijke groei.

Waarom worden NLP en sjamanisme gecombineerd?

Deze combinatie is volkomen willekeurig. En in mijn visie een gelukkig huwelijk. NLP staat voor de westerse snelle pragmatische benadering en sjamanisme voor de diepgaande wijze energetische benadering.
Samen versterken zij elkaar waar bij de som veel meer is dan de afzonderlijke delen.

Word ik opgeleid tot NLP-er?

Nee, je leert NLP toepassen op jezelf. Er zijn veel instituten die een of meerdere NLP opleidingen aanbieden. Zelf heb ik prettig gestudeerd aan het IEP in Nijmegen en bij het NTI-NLP te Limmen. In deze training ligt de nadruk ligt op het verkrijgen van inzicht en het ontwikkelen van gedragsalternatieven

Word ik opgeleid tot sjamaan?

Je ondergaat de helende werking van een aantal krachtige rituelen, zodat je energie veld gereinigd is.  Zo ben je in staat om het werk te doen dat je te wachten staat en zul je verder komen in je ontwikkeling. Je kunt deze rituelen zelf toepassen in het dagelijkse leven om dat te verrijken. Er zijn geen initiaties die je in staat stellen om als sjamaan met anderen te werken

Wat is een sjamaan?

Sjamaan is een verzamelnaam voor personen van diverse oervolkeren die hebben geleefd voordat de grote godsdiensten zijn ontstaan. Als ik een metafoor gebruik dan hebben sjamanen nooit de hof van Eden verlaten, sterker nog ze zijn er om de hof te onderhouden en te behoeden voor het nageslacht. De hof van Eden is natuurlijk de aarde zelf.
Een sjamaan is iemand die een serie initiaties heeft ondergaan volgens een eeuwenoud patroon. Elke initiatie geeft aan dat de leerling meer wijsheid, meer inzicht en een hogere energie heeft ontwikkeld. Een sjamaan is verboden met de aarde en de tastbare wereld om ons heen, de voelbare wereld van emoties en gedachten en verbonden met de onzichtbare wereld van spirit. Een sjamaan voert helende en genezende rituelen en ceremonies uit. In het westen is ‘genezen’ bij wet voorbehouden aan artsen en medisch opgeleiden. In de visie van de sjamaan is de westerse medische vorm van genezen eerder een herstellen van symptomen. Deze symptomen kunnen terugkomen als de levensles niet geleerd wordt en het menselijk lichtlichaam niet is hersteld.
In de training gebruiken we de rituelen en inzichten van het sjamanisme van de uit de Andes traditie. Specifiek de rituelen zoals ze doorgegeven zijn door de Q’ero en aan mij geleerd door Alberto Villodo.

Als er gratis staat hoe komt het dat ik moet betalen?

Helemaal gratis een training aanbieden schept een verkeerde verwachting. Bovendien is er dan niet voldaan aan Ayni. Ook hier wordt een bijdrage gevraagd; meedoen en een bijdrage in huur en catering. Zelf geef ik al mijn wijsheid, inzicht en liefde.

Waarom is de eerste training gratis?

De eerste training is een kennismaking met de uitgangspunten en de trainer. Als er geen chemie is of de training valt buiten je interesse of behoefte dan ben je vrij om te gaan zonder verplichting.
Ik wil werken met mensen die echt gemotiveerd zijn en zelf ook hun onderwerpen willen inbrengen.

Waarom kies je voor vreemde woorden als Munay, Yankay en Jachay?

Deze woorden zijn niet willekeurig en ze horen bij elkaar. De begrippen staan centraal in de wijsheid van de Andestraditie. En ik ben opgeleid in die traditie, heeft heeft mij gevormd tot wie ik ben. Jij moet je hart, je hoofd en je acties op elkaar afstemmen om tot succesvol resultaat te komen.
Als je kennis met liefde mengt wordt het wijsheid en ontstaat een milde houding. Je houding is de basis om te handelen. Als je niets doet gebeurt er niets.
Dan komt Ayni; je staat in wisselwerking met de wereld om je heen. Wat je zaait zul je oogsten. Dus geef je veel en krijg je veel. Geef je liefde dan krijg je liefde.

Vind je het leuk? Deel dan.